LOGBOG

LOGBOG

05.07.2012

Et sted i Østgrønland står ti aluminiumskasser fulde af udgravningsudstyr nu og venter på os (som dem til højre i billedet). Det er vildt værktøj, der skal til at få fossiler ud af sten og transportere dem sikkert til Danmark.

Der er hammerbor og vinkelslibere, mejsler og mukkerter, koben og brækjern, spader og skovle, bobleplast og vitawrap, generatorer, høreværn, øjenværn, handsker, geologhamre og meget mere. Og jo, så er der også lige 250 kg gips!! Det skal bruges til at støbe fossilerne ind i, så de ikke går i stykker under hjemturen. Det vejede virkelig godt til, da vi slæbte kasserne ud til lastbilen, der skulle køre dem til skibet. 789 kg blev kasserne senere vejet til.

Her på GeoCentret går vi nu og øver os på at bruge vores iridiumtelefoner og sattelitterminal, så vi kan være i forbindelse med verden omkring os, selv om vi er helt ude i ødemarken.

Flere gæster har også kunne iagttage et begejstret high five oppe på Dronningestolen, da det lykkedes os at transmittere videobilleder via en sattelit til en computer på Klinten. Det vil sige, at vi kan vise gæsterne i GeoCentret helt aktuelle billeder fra udgravningen samtidig med at vi ringer op fra iridiumtelefonerne og fortæller om de seneste opdagelser og oplevelser.

Jeg er personligt begyndt at få kriller i maven af spænding over rejsen. Nedtællingen er begyndt!

Spændte hilsner,

Nadia

Det tunge grej køres ud fra GeoCentret