21. juli - så fik vi skiftet lejr

21. juli - så fik vi skiftet lejr

21.07.2012

Så fik vi (endelig) flyttet hele lejren til en ny og spændende lokalitet.

Her var smuk udsigt over Carlsbergfjorden ved ankomst i går, og de
efterflytningsfriske var med det samme oppe på det tilstødende bjerg og finde den længe ventede Plateosaurus.

Det var temmelig heldigt, for i dag er vi blevet overmandet af en snigendetåge som har fastlåst os i basecamp. Sigtbarheden er nemlig i øjeblikket omkring 5-10 meter, og det er derfor ikke forsvarligt at gå pådinosaurjagt lige nu. Ej heller kan fjordudsigten nydes, så i stedet må vi sidde "indendøre" med vores varmebrænder og varme chokolade (jeg brokker mig ikke!).

Til gengæld kan vi sidde og tænke tilbage på fine stunder med dyrelivet i den første camp. Det skal starteligt nævnes, at her er meget begrænset wildlife udover de stribede myg(!). Dog havde vi placeret vores første lejrplads lige midt i en rugende fuglemors rede (jeg havde ret ondt af hende, men hun holdt ud til det sidste - og er nu i fred igen).

En enkelt snehare var også fuldstændig ligeglad med at paparazi-Nadia fotograferede dens fodbad fra første parket.

Men den bedste historie var dog da vi havde besøg af en gnaven moskustyrved lejren, og vores kære ekspeditionsleder, Lars, måtte løbe for livet. Man må aldrig befinde sig i et højere niveau end moskusokserne (idet de altid flygter opad). Men da Lars var gået udenom tyren, og stod og opmålte sedimentologi på et selvvurderet sikkert sted, var vi andre i stedet gået nedad (mod vores Phytosaurudgravning), og fik derved skræmt gnavpotten lige op i hovedet på Lars.

Lars tænkte hurtigt og gik selvfølgelig straks tilbage for at hente sin rygsæk og notesbog, inden han gav sig i løb henover isen. Prioriteterne skal være i orden!

Alle overlevede (også tyren), og vi har foreløbigt ikke set andet end
fodspor fra isbjørnen! Det var dog også ved den forrige camp, så lad os se om vi får besøg af en bamse på denne plads(!?). Foreløbigt skal en lille Plateosaur graves fri af bjerget.

Lige når tågen letter…

Mange hilsner Eliza - Jameson Land 21. juli 2012

moskusokse