Alle kræfter lægges i Phytosaurudgravningen

Alle kræfter lægges i Phytosaurudgravningen

18.07.2012

Vores sidste dag i camp1 ved Lepidoptoris Elv nærmer sig. I morgen torsdag pakker vi det meste af lejren ned og fredag formiddag flyttes udstyr og 11 mand via helikopter til Macknight Bjerg. I dag har vi derfor haft forrygende travlt ved udgravningen af den forhistoriske kæmpekrokodille - den 5 meter lange Phytosaur, der blev fundet allerede den første dag.

Det er en meget vanskelig udgravning i 'stenhårdt' sediment, hvor der mellem lagene er nedsivning af vand, jord og mudder. Men vi skal ha' så meget af det 210 mio gamle uhyre med hjem som muligt. Alle kræfter er derfor kastet i udgravningen. Selv amatørgeologerne bryder sten:) Både Nadia, vores livvagt Jacob og jeg har haft vores udgravningsmæssige premiere.

Det er benhårdt og der bruges brækjern, hammer og mejsel. Helt og aldeles uundværlig er vores Hilti-tryklufthammer, som Oliver og Nicole har døbt 'Helga'. Der er ingen tvivl 'Helga' har reddet dagen!

Respekt, Respekt for palæontologerne og geologernes arbejde. Der gives ikke ved dørene. Det er en stor og lang kraftanstrengelse at udgrave 'dinosaurer' - i hvert fald i Østgrønland!

...og så har pigerne vasket hår!
Efter en uge i felten, gik det ikke længere. Pigerne måtte have deres hårpragt vasket. Drengene skyller blot det de har tilbage i bækken, eller også la'r vi helt være. Men Nadias og Elizas lange hår, har krav på særbehandling. Da lejren i morges var tømt og folk på vej til udgravningerne var det så vidt. Opvarmet vand fra bækken og en spand og et spisebord blev forvandlet til frisørsalon.....jeg sneg mig til et foto:)

Mange hilsner

Nils

 

Jameson Land, den 18. juli 2012

Knogler fra Phytosauren
Hiltihammeren Helga var en uvurderlig hjælp i dag
Sådan så phytosauren ud
Salon Wilderness Wellness