Vi er vel ankommet til Grønland

Vi er vel ankommet til Grønland

12.07.2012

I nat sov vi i rigtige senge, vi tog brusebad under rigtige brusere, og vi spise morgenmad på en hyggelig café. I nat skal vi sove i telte, vi skal bade i 3 grader koldt vand med en spand til hjælp, og vi skal lave mad i et feltkøkken!

Vi er på Constable Pynt i Østgrønland. Udgravningsleder Lars Clemmensen er fløjet ud for at recognoscere og finde et godt sted til vores lejr, og når helikopteren kommer tilbage (jeg kan faktisk høre den brumme derude i det fjerne nu) skal vi ud til lejrstedet.

I går holdt Lars en kort briefing på en café i Akureyri i Island, og spurgte alle hvad de drømmer om at fokusere på på ekspeditionen og hvad de evt gerne vil skrive videnskabelige artikler om bagefter. Octavio vil gerne beskæftige sig med dinosaur systematik, Nicole vil lave knoglehistologi, hvor man skærer knogler i skiver eller tager boreprøver fra dem og finder ud af, hvordan mikrostrukturen i dyrets knogler har været, hvor gammelt det var osv og deraf kan man udlede noget om, hvilke miljøpåvirkninger dyret var udsat for. Oliver vil gerne arbejde med at dokumentere og 3D modellere dionosaurfodspor, Eliza vil arbejde med at kortlægge hele økosystemet og Lars og Nicolai vil lave et sedimentologisk projekt og rekonstruere klimaet og miljøet på Plateosaurens tid. Jesper og Jan var ikke med i går, da de allerede var landet i Contable Point for at reorganisere vores cargo. Dem hører vi fra senere.

Nu vil jeg løbe over til den anden barak hvor de andre sidder og drikker kaffe. Helikoperen er landet og vi skal sikkert snart afsted. På vejen vil jeg nyde de høje bjerge med sne på, som Constable Point ligger imellem. Der er høj sol og næsten ingen vind. Og vejrudsigten lover mere af samme skuffe de næste ti dage. Over al forventning!

Forhåbentlig virker vores kommunikationssystemer som de skal når vi kommer ud i campen. Så er der en opdatering mere i morgen, forhåbentlig denne gang med friske billeder af lejr om omgivelser. (billedet foroven er fra Constable Pynt men ikke taget i dag)

Hilsner fra Constabel Pynt

Nadia