Farvel Jameson Land

Farvel Jameson Land

01.08.2012

I går var der blandede følelser. Triste, fordi vi skulle forlade det skønne Jameson Land og opløftede, fordi ekspeditionen er gået så godt, og vi nu skal hjem og formidle historierne om fundene og lave spændende forskning ud fra knoglerne.

Den sidste nat gik vi op på MacKnight Bjerg for at se den første solnedgang efter perioden med midnatssol. Det var en magisk oplevelse. Himlen fik farver vi slet ikke havde set i de foregående uger. Solen dyppede ned bag et bjerg, og få minutter efter begyndte solopgangen. I mellemtiden nåede vi at poppe en champagneprop og sige ordentligt farvel til Jameson Land.

Vi var så heldige, at Lars havde skaffet os hjælp fra Avannaa, som fløj fossiler for os to gange i den forgangne uge. Så det var ikke noget problem at have resten med os i går formiddags. Men helikopterne var tungt lastede!!

Efter fire gange en halv times helikopterflyvetur, var alle ekspeditionsdeltagere, fossiler og udstyr vel ankommet til Neerlerit Inaat, den lille internationale lufthavn i Østgrønland. Navnet betyder Gæssenes Land på grønlandsk. Her er i perioder tusindvis af gæs omkring lufthavnen.

En af de mest populære aktiviteter efter ankomsten var at hoppe under den varme bruser. Det var helt fantastisk at komme i bad uden at være ved at få hjertestop fordi smeltevandet er så koldt. Vi nød også at være i rigtige bygninger, at der var kaffe på kanden og at vi bare kunne gå over i kantinen og sætte os til bords til aften. Civilisationen er nu en meget god ting.

Vi har brugt dagen i dag på at pakke alle stenblokkene med fossiler forsvarligt i aluminiumskasser og på paller. I august kommer der et skib, som de lastes på, og så ankommer de til GeoCenter Møns Klint cirka tre uger efter.

I morgen flyver vi til Island og fredag flyver vi til København. Vi har haft en uovertruffen ekspeditionsoplevelse, og det er helt uvirkeligt, at det er ovre. Dette er sidste log, men der kommer masser af billeder og videoer på facebook og hjemmesiden i næste uge, så hold øje. (www.facebook.com/moensklint.dk)

Tak fordi du fulgte med :-)

Mange hilsner

Nadia - Neerlerit Inaat 1. august 2012

Vi pakker vores gods på paller i hangaren
Her hviler plateosauren de næste par uger indtil ankomsten til Klinten