Octávio Mateus - Portugal

Octávio Mateus - Portugal

Octávio Mateus kommer fra Portugal, hvor han arbejder som palæontolog på Museum of Lourinhã. Han fortæller om sig selv:

"Jeg ser mig selv som en dinosaurjæger, der blev født i en dinosaurrede. Og det næsten helt bogstaveligt talt. Både i en geografisk, en familiemæssig og en professionel betydning. Geografisk fordi jeg kommer fra Lourinhã, hovedstaden for portugisiske dinosaurer. Familiemæssigt fordi mine forældre var amatørarkæologer og grundlagde Lourinhã Museum.

Mit allerførste dinosaurfund, som den dag i dag befinder sig i en museumsmontre, gjorde jeg som 9-årig.  Da jeg var 14 år var jeg på min første store dinosaurudgravning. Og meget tidligt i min professionelle karriere, udgravede jeg en ægte dinosaurrede!

Siden da har jeg været på ekspeditioner i Asien, Afrika, Sydamerika, Nordamerika. Og så har jeg selvfølgelig lavet mange udgravninger i de sene juralag i Portugal. Mine forældre blev snart vant til at se mig drage afsted på udgravning i eksotiske lande.

Når det kommer til forskning, kan jeg bedst lide at arbejde med dinosaurers taksonomi og evolution. Og det er helt perfekt, at den interesse kan få mig afsted til de mest fantastiske steder - som Grønland!

At få denne mulighed for at søge efter dinosaurer i Grønland er en drøm for enhver felt-palæontolog!

 

Se video med Octávio:

 

Octávio på udgravning i Mongoliet
Udgravning er hårdt arbejde!
Octávio i Angola