Jesper Mílan - Danmark

Jesper Mílan - Danmark

Jesper Milàn er Ph.d og Museumsinspektør på Geomuseum Faxe/Østsjællands Museum og fortæller:

Jeg er uddannet geolog/palaeontolog fra Københavns Universitet og mine hovedinteresser er spor fra fortidens dyreliv, lige fra forstenede fodspor og gravegange til bidmærker og forstenet afføring. Gennem de sidste 10 år har jeg deltaget i mange spændende dinosaur udgravninger rundt omkring i verden. 

Jeg har altid været interesseret i fortidens dyreliv og samlet sten og forsteninger på stranden med mine forældre så langt tilbage jeg kan huske. Derfor er det da også mit drømmejob nu at kunne være museumsinspektør på Geomuseum Faxe, der er bygget lige på kanten af Faxe kalkbrud som er et af de bedste steder overhovedet at finde forsteninger i Danmark.

Jeg glæder mig utroligt meget til at komme til Grønland og udgrave, fordi det er et område meget få har mulighed for at udgrave i, på grund af de store problemer der er forbundet med at komme derop. Jeg ser frem til en rigtig spændende og udbytterig udgravning og jeg er sikker på at det også nok skal blive hyggeligt, selvom det også bliver rigtig hårdt arbejde.

Der er to af mine fund jeg synes ekstra godt om. Det ene er fra Navajo Sandstenen i Utah, USA, hvor jeg fandt de forstenede fodspor fra en lille rovdinosaur, der gik op af en sandklit, lagde sig ned og hvilede et øjeblik for dernæst at fortsætte op af klitten. Det er helt fantastisk sådan at kunne aflæse et 190 millioner år gammelt øjebliksbillede fra en dinosaurs liv. Det andet er selvfølgelig fundet af de første forstenede dinosaur fodspor fra Danmark, som jeg fandt ved Pyritsøen på Bornholm i 2004.