Eliza Jarl Estrup - Danmark

Eliza Jarl Estrup - Danmark

Mit navn er Eliza Jarl Estrup, og jeg er palæo-biolog. Altså en dinosaurforsker som har mere forstand på dyr og liv, end på de sten man finder dinosaurerne i.

Jeg har arbejdet med termoregulering i dinosaurer, udfra sammenligninger med deres nulevende slægtninge: Fugle som er varmblodede, og krokodiller, som er koldblodede. Men jeg har skam også været med på mange dinosaurudgravninger i forskellige afkroge af verden. For eksempel Kina, Portugal, Mongoliet, Bornholm - og nu Grønland.

På Grønland håber jeg selvfølgelig, at vi finder et kæmpestort Plateosaurus skelet, og at vi måske finder frem til, hvem der har afsat alle de mange mystiske fodspor. Angiveligt en lille rovøgle. Foruden måske noget helt nyt og overraskende.

Selv min søde mormor, som plejer at være nervøs, når jeg tager ud under fremmede himmelstrøg, er aldeles overvældet af spænding over lige netop denne Grønlandstur. Hun synes vist at det er noget af det mest spændende jeg har været med til - og jeg må absolut give hende ret.

På Bornholm fandt jeg i år 2000 Danmarks første dinosaurtand, og da udløste fundet en spontan sangudløsning hos de tilstedeværende palæontologer, som ikke troede deres egne øjne. På Grønland skal vi finde noget der udløser både sang og dans. Lige der midt på snefjeldet. Gerne med en måbende isbjørn som tilskuer (på behagelig afstand).

 

 

 

 

 

Eliza på udgravning
Eliza ved Flaming Cliffs
Eliza (th) på udgravning, Peralta
Eliza har masser af formidlingserfaring