To forskellige camps

To forskellige camps

Når ekspeditionsteamet lander på Constable Pynt i Grønland skal de ikke alle afsted til lejrpladsen med det samme. Det rigtige sted skal nemlig lige findes først. Derfor kaster udgravningsleder Lars Clemmensen sig i en helikopter og bliver fløjet ud til det område i Jamesonland, hvor man vil grave.

Camp 1
Lars vil se efter en egnet plads i cirka 500 meters højde og med vand i nærheden. Hvis lejren ligger højt og så tæt som muligt på de steder man mener, der ligger fossiler, undgår man at skulle bære tunge fossiler og klippeblokke alt for langt. Vand er vigtigt for at lejren kan fungere. Der skal være vand at drikke, vand at bade i og vand til madlavning.

Når stedet er valgt flyver Lars tilbage til Constable Pynt og nu kan hele holdet og alt udstyret tages med ud til det vi kalder Camp 1.

Helikopterne bliver lastet med alt lejrudstyret, stort fællestelt, sovetelte, proviant, og med alt udgravningsudstyret og deltagernes personlige baggage. Så der er læs på!

 

Camp 2
Cirka halvvejs inde i ekspeditionen skal hele lejren flyttes til en anden lokation. Der er nemlig flere steder, hvor der muligvis ligger spændende fossiler. På samme måde som tidligere flyver udgravningslederen ud og finder et egnet sted til Camp2.

Alt udstyret bliver pakket og læsset i helkopterne igen og sammen med hele ekspeditionsteamet bliver det fløjet lidt nordpå. Her etableres den nye lejr.